12.08.13

Пізнавальні та корисні велопоходи з ВелоПолтавою

Пропагуючи активний відпочинок ГО «ВелоПолтава» за підтримки Полтавського обласного центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» провели пізнавальний велопробіг до селища Котельва. Темою цього заходу організатори визначили історичну подію, а саме 70-річчя «Карпатського рейду» партизанського з’єднання Сидора Ковпака. Саме з Котельви розпочав свій життєвий шлях військовий діяч, двічі Герой Радянського Союзу Сидір Артемович Ковпак.

Більше 20 велолюбителів прибули до Котелевського музею С. А. Ковпака, де прослухали під час екскурсії цікаву розповідь про життя нашого земляка.
А потім проїхали Ковпаківським лісопарком, де створена «Партизанська стежка» і зупинилися на березі річки Ворскли для ночівлі. Під час проїзду лісопарком а також в таборі, Андрій Сотов поділився своєю аналітичною інформацією, здобутою в мережі Інтернет. Як виявляється, що в останні роки сторінки історії дуже часто переписуються. Тож учасники велопоходу мали змогу почути різні версії «Карпатського рейду» а висновки кожен зробить сам.
Цей велопохід, як і багато інших, ГО «ВелоПолтава» проводить в рамках проекту «Доступний велотуризм»Основне завдання цього проекту - сприяння активному відпочинку, зміцнення здоров'я, підвищення спортивної майстерності, набуття прикладних і спеціальних навичок, огляд визначних туристсько-екскурсійних об'єктів. А цього разу 4 велосипедисти вперше відчули себе велотуристами та збагатилися новими туристичними навичками, здоров'ям та гарним настроєм!

Немає коментарів:

Дописати коментар