17.11.12

Відбулися показові змагання для молоді «Життя в ритмі Qutdoor»

17 листопада відбулися показові змагання для молоді з основ пішоходного туризму, велотуризму, велоорієнтування під назвою «Життя в ритмі Qutdoor».
Проходила ця спортивна подія в парку Перемога. Організували ці змагання найактивніші туристи нашого міста, ГО «ВелоПолтава», «Спорт для всіх», і все це при підтримці Полтавської обласної федерації спортивного туризму.
Цього суботнього дня погода не дуже сприяла повноцінному спортивному дійству. Але ті учасники та глядачі, які зважилися і прийшли, активно провести вихідний день, не пожалкували!
Багато з них побачили і почули для себе нові слова і речі – «карабін», «бесідка», «навісна»… За допомогою досвідчених туристів Романа, Олексія, Паші отримали перші поради у використанні цих, та інших елементів туристичного спорядження, та проходженні кількох етапів.
В іншому «куточку» змагань можна було почути докладну розповідь досвідченого туриста Юрія, про спорядження, та підготовку до велопоходу. Зокрема, учасники ознайомилися - які велосипеди придатні для веломандрівок, як установити намет, розвести багаття та приготувати обід в поході, який мати спальник та каремат, чи килимок, щоб комфортно провести ніч на природі, які велобаули чи рюкзаки потрібно для перевезення туристичного спорядження. Відбувся між учасниками також невеличкий обмін досвідом про велопоходи до Карпат, Криму та інших місць…
Відвідувачі та учасники мали нагоду отримати «ази» від Дмитра з велорієнтування – читання та орієнтування по карті, проходження траси на велосипеді з картою, знаходження контрольних точок тощо…
По закінченню змагань кожний отримав грамоту участника, сувенір та гарний настрій, пізнав багато нового і цікавого!

Немає коментарів:

Дописати коментар