16.12.14

Відбувся тренінг для велоактивістів про механізми впливу на бюджети


Полтавки Вікторія Івасенко (ГО "ВелоПолтава") та Ялина Садовнікова (ГО "CITY lab") взяли участь у тренінгу про механізми впливу велоактивістів на формування місцевих бюджетів, який відбувся 13-14 грудня 2014 року в Білій Церкві.

Сподіваємося, що дівчата використають здобуті навички та спробують зрушити з місця розвиток  велоінфраструктури в нашій Полтаві.
Учасники тренінгу зібралися з 19 міст України з метою поглибити свої знання з бюджетних процесів та обмінятися досвідом лобіювання розвитку велотранспорту.


Перший день був присвячений розумінню формуванню бюджету міста, зокрема його транспортній частині. Разом з тренерами учасники шукали відповіді на питання: як формується місцевий бюджет? як домогтися включення розвитку велотранспорту до цього бюджету? що таке міська програма? як контролювати реалізацію велокоценпції міста та ін.

Програма другого дня зосерджувалась на проведенні кампаній. Розглядалися засади успішних кампаній та розробляли стратегії можливих кампаній, направлених на створення умов для велосипедистів у містах України. 


Цей тренінг значною мірою базувався на нещодавньому дослідженні, результати якого представлені в брошурі “Велоактивістам про бюджетний процес“. Ця брошура допоможе узагальнити та системитизувати інформацію щодо фінансування дорожньої галузі в Україні – найбільш дотичної до розвитку велоінфраструктури (друкований примірник брошури можна отримати в офісі АВК).


Організатор тренінгу – Асоціація велосипедистів Києва, у співпраці з громадським об’єднанням “Німецько-російський обмін” та “Російсько-німецьким бюро екологічної інформації”.

Немає коментарів:

Дописати коментар