16.02.15

Полтавські урбаністи виграли ґрант на розвиток велосипедного руху


9 січня 2015 року були оголошені результати конкурсу малих грантів для велосипедних активістів. Одним з двох переможців став проект "Полтава велосипедна" від ГО "Сіті Лаб" та ГО "ВелоПолтава".

Конкурс мав високий рівень змагальності, оскільки комісія одержала 51 проект з 25 міст України. Ми поспілкувалися з полтавкою Ялиною Садовніковою, яка подавала заявку на грант від полтавської команди велоактивістів:

- Я – активна велосипедистка, намагаюся кожного дня їздити на роботу на велосипеді, окрім зими. Вважаю, що розвиток велотранспорту – це майбутнє кожного комфортного, цивілізованого міста, яке хоче розвиватися, покращувати транспортну інфраструктуру, екологію та здоров'я своїх мешканців. 


Також Ялина пояснила нам у чому полягає суть їхнього проекту:

- Основний результат цього проекту, що розрахований на 9 місяців, це розроблена для Полтави "Концепція розвитку велосипедного руху та облаштування велоінфраструктури міста" на найближчі кілька років. Із цього починається будь-яка робота з велосипедизації, ще задовго до побудови самих велодоріжок. Якщо говорити детальніше, то проект полягає у тому, що команда з експертів, громадських та велосипедних активістів, велосипедистів, а також представників міської влади і різних управлінь архітектури об’єднується і разом розробляють цю концепцію. Також в проект включена й інформаційна складова (зустрічі зі ЗМІ та презентація напрацювань), а також велошкола – школа для велосипедистів-початківців, на заняттях якої будуть розповідати про правила дорожнього руху для велосипедистів, навчать, як доглядати за своїм велотранспортом і т.д.

Зараз все залежить від організаторів конкурсу. Вони запрошують переможців на установчу зустріч в Київ, де підпишуть грантову угоду. Полтавська команда планує якнайшвидше розпочати роботу над проектом та покращити умови велосипедного руху у нашому місті.

Довідка: Програма малих ґрантів для велосипедних активістів у 2015-2017 роках реалізовується громадськими організаціями "Центр соціальних та ділових ініціатив" та "Асоціація велосипедистів Києва" в рамках проекту "Розвиток велотранспорту задля добробуту громад" за підтримки Європейського Союзу та Європейської федерації велосипедистів. Проект має на меті підвищити якість та ефективність політики підтримки велотранспорту на місцевому і національному рівні.

Лілія Войцехівська

Немає коментарів:

Дописати коментар