16.09.13

Розпочався Європейський тиждень мобільності (ЄТМ)

Європейський тиждень мобільності (ЄТМ) – це загальноєвропейська ініціатива, спрямована на поліпшення навколишнього природного середовища і умов життя в громадах.
Щороку з 16 по 22 вересня його святкують у понад 2 000 міст Європи, щоб показати, що використання приватних автомобілів потрібно зменшувати, а використання громадського транспорту, велосипедів і пішохідних зон – збільшувати.
Активісти ВелоПолтави пропонують автомобілістам нашого міста спробувати альтернативи пересуванню приватним автомобілем: ходити пішки, їздити на велосипеді, громадському транспорті, на одній машині з колегами по роботі, родичами та друзями. Дотримуватися обмежень швидкості, їхати плавно, щоб уникнути зайвих викидів, проводити вчасно технічне обслуговування, дотримуватися рекомендованого рівня тиску в шинах.
Органам місцевого самоврядування пропонуємо звернути увагу на необхідність транспортного планування, запроваджувати та пропагувати сталі види пересування, та допомагати людям у виборі розумніших, здоровіших способів пересування - альтернатив автомобілю. У цей тиждень європейські міста зазвичай перекривають центральні вулиці для проїзду машин, влаштовують велопаради, вуличні ігри, ярмарки з метою показати, що місто без машин є комфортним для людей.
Стала мобільність є важливою сферою для розвитку міст у 21 столітті. Затори, забруднення повітря, дорожньо-транспортні пригоди – це те з чим зіткнулися міста по всьому світу ще в минулому столітті. Деякі з них успішно вирішують ці проблеми запроваджуючи різноманітні програми та заходи для вдосконалення роботи громадського транспорту, зменшення використання приватного автотранспорту, розвитку велосипедного руху та підвищення безпеки усіх учасників дорожнього руху.

Немає коментарів:

Дописати коментар