17.10.12

Представник ГО "ВЕЛОПОЛТАВА" взяв участь у IV Міжнародній конференції «Велофорум-2012»

11-13 жовтня 2012 року в Євпаторії (АР Крим) відбулася четверта міжнародна конференція "Велофорум-2012". Мета конференції - покращення екологічної модернізації міської транспортної інфраструктури в Україні шляхом підвищення знань та мотивації громадських активістів, представників органів місцевого самоврядування та всіх зацікавлених громадян.
В ході форуму обговорювалися такі теми, як інвестиції в велосипедний туризм, реалізація велотранспортной політики в Україні, роль та розвиток громадських велосипедних організацій, організований велосипедний туризм в Криму.
В якості лекторів були запрошені європейські та українські експерти по міському транспортному плануванню. Участь у форумі також взяли працівники органів місцевого самоврядування, представники громадських організацій та велоклубів з Криму і ряду міст України.
- Важливими факторами успіху знакування туристичних шляхів є ініціатива та бажання громадськості, зацікавленість представників туристичного бізнесу, сприяння органів влади. - зазначив Юрій Репало, представник Громадської організації "ВЕЛОПОЛТАВА", у своїй доповіді "Перший досвід маркування туристичних шляхів (маршрутів) на Полтавщині". Крім цього він зазначив, що в Україні на жаль не має чіткої нормативно-правої бази у сфері розробки та ознакуванні туристичних шляхів з активними способами пересування. А це в свою чергу ускладнює роботу по знакуванню.
Організаторами Велофоруму були Асоціація велосипедистів Києва у співпраці з органом виконавчої влади м. Євпаторії за підтримки кількох міжнародних організацій:  Європейської федерації велосипедистів (ECF), Фонду ім. Гайнріха Бьолля та Німецького товариства технічної допомоги (GIZ).
Для учасників велофоруму була також проведена пізнавальна екскурсія курортним містом Євпаторія.

Немає коментарів:

Дописати коментар