26.05.12

Велодень 2012 у Полтаві

Велодень 2012 у Полтаві розпочався для багатьох велолюбителів о 10:00 у трьох місцях збору: пам'ятник Зигіну, майданчик напроти Вічного вогню, майданчик біля кафе "Хуторок". Звідки вони поїхали у напрямку Корпусного парку. В цей час в парку розпочалися  велосипедні змагання для дітей 3-7 років (орг. Велосипедна спортивна асоціація "ВЕСПА", управління у справах сім`ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської ради). Але основана маса велосипедистів приїхала прямо в сам парк. 
Після прибуття офіційних осіб, а саме міського голови Олександра Мамая, секретаря міської ради Оксани Деркач та заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації Валерія Пархоменко, на невеличкому мітингу відзначали кращих у розвитку велоруху міста.
Після вручень подяк, головою громадської організації "ВЕЛОПОЛТАВА" Валерієм Нурумовим було вручено вихованцям Полтавської загальноосвітньої школи-інтернату №2 І-ІІІ ступенів ім. Н.К. Крупської Полтавської облдержадміністрації два новеньких велосипеди, які були придбані за кошти небайдужий велосипедистів нашого міста та за сприяння магазину "ВЕЛОЦЕНТР". Акцію по збору добровільних внесків на придбання велосипеду зініціювала ГО "ВЕЛОПОЛТАВА" під час проведення відкриття Велосезону 2012.
О 12:00 стартував велопарад, який провели велофорум "БЫСТРЕЕ ВЕТРА" та ГО "ВЕЛОПОЛТАВА" за підтримки Полтавської міської ради, Полтавського обласного центру фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх". Колона велосипедистів на чолі з офіційними особами проїхала навколо Корпусного парку а далі по маршруту кільцевого автобусу. 
Після завершення велопараду колона здійснила переїзд до місця проведення заміської частини Велодня до дамби в с. Вакуленці, де пройшли велосипедні перегони, конкурси (орг. ГО "ВелоПолтава") а також велоквест "Скарби VelOnації" (орг. проект "Полтава та квест-група VelOn").
Під час проведення Велодня також збирали підписи під "Зверненням громадян щодо розвитку велотранспорту в Україні" в Корпусному парку та під час проведення змагань в Вакуленцях. А також розповсюджували "Правила дорожнього руху для велосипедистів".
Крім цього у місті відкрили  велопарковку біля музея-садиби І. П. Котряревського (управління культури виконавчого комітету Полтавської ради), провели змагання по велоМТБорієнтуванню (орг. Полтавська обласна федерація спортивного МТВО орієнтування) а також стартував велопробіг Полтава-Котельва на честь 125-річчя з дня народження С. Ковпака (ініціатива Партії регіонів).

Немає коментарів:

Дописати коментар