06.02.13

ВЕЛОСИПЕД І ЗИМА. Продовження…

Ну, а тепер і про найцікавіше - про зимові покришки. Агресивні покришки, з шипами - предмет мріянь кожного байкера взимку. При цьому ширина шин повинна бути відповідною рамі.
Однак, варто зауважити, що шипи на покришках не обов'язково повинні бути металевими. Так, якщо в основному катаєтесь у лісі, то не має сенсу купувати шиповку, краще придбати злу гуму з яскраво вираженими гумовими шипами. Ну, а якщо ви бажаєте їздити по асфальту, і дивувати всіх автомобілістів встаючи в «stoppy» на льоду, то ваш вибір - шиповка Nokian (Extreme W296 або, ще краще Hakka WXC-300, в них використовуються металеві шипи з побідітовими наконечниками, дуже стійкими до зносу). Але вартість цих "дівайсів" не маленька... Багато байкерів "шипують" свої покришки власноруч, це не дуже довговічний варіант, але більш доступний...
Варто змінити і тиск в шинах, воно повинне підбиратися індивідуально, виходячи із стилю і місця покатеньок. Взагалі ж взимку їздять на трохи «приспущених» колесах

Після покатеньок...
У різних людей різне ставлення до «гігієни» свого байку. І, у різних байкерів різні погляди на те, що робити з байком по поверненню з поїздок по снігу або по льоду. Одні просто чекають, щоб сніг відтанув сам, а потім витирають ганчіркою. Інші ж ставлять велосипед у ванну і миють під душем. Насправді не бажано впадати в такі крайнощі, тим більше, що вони однаково шкідливі для вашого залізного коня.
Коли сніг тане сам, він просочується вже у вигляді води в різні важкодоступні місця і тягне з собою бруд і сіль, які там і осядуть. Якщо, ж мити байк у ванній, то вода потрапить в підшипники, втулки, тріскачку, що також веде до передчасної смерті цих вузлів.

Ми, наприклад, радимо поступати таким чином:
- Ніколи не варто мити велосипед перед катанням, тому вода, що затрималася в «сорочках» і інших вузлах при низькій температурі замерзне, порушивши працездатність цих вузлів.
- Перед тим, як занести байк в тепле приміщення, краще залишити його на 10 хвилин в парадній кімнаті і за цей час очистити з нього сніг та бруд віником.
- Якщо, ви каталися на велосипеді по лісу, і на ньому немає сольового бруду, то досить буде протерти його насухо чистою ганчіркою. В іншому випадку його слід вимити «генерально», найкраще з автошампунем.
- Після кожного миття велосипеда, його обов'язково треба змастити, щоб витіснити, що залишилася в важкодоступних місцях, воду і запобігти корозії. Зазвичай змащують: ланцюг, сорочки, пружини перемикачів.
- Непогано періодично знімати покришки і камери, перевіряючи стан ободів зсередини. Це дуже важливо, так як там має звичай накопичуватися сіль і бруд.

Тепер ви правильно одягнулися і підготували свій велосипед, а найголовніше, зрозуміли, що кататися на байку взимку - МОЖНА! І навіть ПОТРІБНО!)) Необхідно дотримуватися лише пару-трійку правил, описаних в цій статті.

Ну, а тепер – ПОЇХАЛИ !!! 

Щасти Вам!

Немає коментарів:

Дописати коментар