23.03.15

Рахуємо велосипедистів у Полтаві


Ініціативною групою громадських організацій «СІТІ ЛАБ» та «ВелоПолтава» в рамках проекту «Полтава велосипедна» буде проводитись підрахунок велосипедистів, що їздять вулицями нашого міста.
Для цього створена карта можливих точок підрахунку:

На карті зображено такі види точок:
  • точки (червоні) на центральних магістральних вулицях з найбільш інтенсивним рухом транспорту;
  • точки (жовті) на вулицях, що також ведуть до центру, але є більш тихішими та спокійними;
  • точки (зелені) на в’їздах в рекреаційні зони (у парк на відпочинок);
  • точки (сині) по яких вже велися підрахунки
Пропонуємо велосипедистам обговорити точки, на яких підрахунок велосипедистів дасть якомога повну картину. Це – найбільш популярні перехрестя в місті, через які пролягають маршрути пересування велосипедистів.
Свої пропозиції та зауваження пишіть в коментарях або надсилайте на адресу: irasadovnikova@gmail.com

Мета підрахунку – дослідити зростання-зменшення кількості велосипедистів Полтави протягом кількох років, відповідно до дня тижня (робочі, вихідні дні). Ми хочемо знати, хто частіше користується велосипедом – дівчата чи хлопці, який відсоток велосипедистів носить шолом, скільки вело любителів обирають для їзди дорогу, а скільки – тротуар. Також ці дані будуть корисними для розробки Велоконцепції міста.

Цього року підрахунок є всеукраїнським і статистика, зібрана на дорогах Полтави, стане частиною всеукраїнської статистики.

Просимо допомоги у велоспільноти у обговоренні цієї карти, внесення коректив. Також ви можете стати волонтером проекту та допомогти у підрахунку велосипедистів на одній з точок. Рахувати будемо двічі на рік – в один будній день та один вихідний день навесні та восени. Вам, як волонтеру, буде наданий формуляр, який потрібно буде заповнювати протягом двох годин в будній день та двох годин у вихідний на одній із точок підрахунку велосипедистів.
Якщо Ви хочете стати волонтером підрахунку велосипедистів, заповніть, будь ласка, цю форму: http://bit.ly/1xlOrHF

Дати проведення першого підрахунку:

18 квітня (субота, з 12:00 до 14:00)
22 квітня (середа, з 17:00 до 19:00)

Набір волонтерів триває до 10 квітня. 11 квітня всі зареєстровані волонтери отримають лист-підтвердження та точку, на якій вони будуть рахувати велосипедистів. 13 квітня волонтери отримають листа-інструкцію з детальним описом процедури підрахунку. Результати підрахунку необхідно буде надати у електронному вигляді (заповнити спеціальну ексель-форму) або у відсканованому вигляді надіслати на пошту.

Контактна особа: Ірина Садовнікова,
координатор проекту «Полтава велосипедна»,

1 коментар:

  1. Анонім25.03.15, 13:08

    Кінець вулиці Південної. Тут можна побачити тих велосипедистів, які їдуть в напрямку Нижні Млини-Головач-Буланове

    ВідповістиВидалити