15.08.23

🚲 27.08.2023 ◦ Рекреаційний пробіг «Вело День Екологічного Боргу» 🌾

   Всесвітній день екологічного боргу настає у момент, коли населення Землі витрачає весь обсяг відновлюваних ресурсів, які планета може відновити протягом року. Тобто вирубує більше лісів, ніж може вирости, або виловлює більше риби, ніж може з’явитися протягом року. Отож, чим ближче до початку року настає такий день, тим більше ресурсів ми «беремо в борг» у майбутніх поколінь. У 2023 році Всесвітній день екологічного боргу настав 2 серпня, а для України – 27 серпня.
   Вперше день екологічного боргу відзначали в 1987 році. Ініціатором впровадження цієї дати стала Глобальна мережа екологічного відбитку (Global Footprint Network). Дослідники з цієї організації щороку розраховують як всесвітній «день екологічного боргу», так і окремі дати для кожної країни.
На жаль, загальносвітовий день екологічного боргу кожного року настає все раніше. Цьогоріч ми запрошуємо всіх небайдужих полтавців взяти участь у велопробігу, приуроченому до Дня екологічного боргу. Ми ставимо перед собою завдання відповідально й економно споживати ресурси нашої Землі. А також заохочувати все більше людей до екологічно свідомого способу життя. Тому велопробіг – без шкідливих вихлопів із труб авто – чудово підходить для такої мети!
   Екологічна свідомість починається з нас! Приєднуйся до велопробігу до Дня Екологічного боргу та покажи, що ти готовий діяти для збереження природи!

Маршрут пролягає промаркованим велопішохідним маршрутом «Полтава – Ковалівка»: Полтава (площа Слави) ← 2.3 km → Лісок ← 1.7 km → Макухівка ← 1 km → Андрушки ← 3 km → Верхоли ← 3 km → Ковалівка → Берег Свободи (≈ 11 км)

Реєстрація для участі https://bit.ly/eko-borg

Подія у фейсбуці  https://fb.me/e/2jmw1fbpV.

ПРОГРАМА ВЕЛОПРОБІГУ

🕓 10:30 – 11:00 – збір, реєстрація учасників у сквері на площі Слави ();
🕓 11:00 – СТАРТ велопробігу;
🕓 11:00 – 12:00 – заміський ВЕЛОПРОБІГ;
🕓 12:00 – ФІНІШ;
🕓 з 12:10 – відпочинок на пляжі «Берег Свободи».

Є пропозиція зварити козацький куліш. Для цього треба хто бажає скинутися на продукти: 🔗 Посилання на банку https://send.monobank.ua/jar/29yAojYc5Z.
В цей день краще відмовитися від одноразового посуду, тому беріть миску, ложку/виделку з дому.

Немає коментарів:

Дописати коментар