23.07.20

«Велосипедом на дачу Короленка 2020»


Третій тематичний велопохід на дачу В. Г. Короленка відбувся 17–19 липня 2020 року в рамках підготовки до відзначення 167-ї річниці від дня народження письменника Володимира Короленка. Організаторами було сформовано дві групи по 37 велосипедистів, серед яких не тільки представники з Полтави, а й Лохвиці, Лубен, Шишак а також з Іраку та Тунісу. На жаль, участь у відтворенні велосипедного шляху В. Г. Короленка цього року взяла обмежена кількість учасників через карантинні заходи, спричинені COVID-19.

Яким же був велосипедний шлях Короленка? — ми дізнаємося про це з листів письменника близьким та друзям. Щоб «Поїхати в Хатки і поринути в цілющу нірвану», він виїжджав на велосипеді зі свого будинку по вул. Мало-Садовій, 1, їхав до Київського вокзалу, вантажив велосипед у поїзд, прямував до станції Гоголеве, звідти на велосипеді у Хатки.



Для того, щоб сучасні велосипедисти могли теж поринути у цілющу нірвану, організатори розробили цікаву пізнавальну програму: це й екскурсія визначними місцями с. Великі Сорочинці, й інтерактивна музична програма на березі р. Псел, й театралізація біля дачного будиночку В. Г. Короленка, й вечірня ігрова програма за мотивами творів М. В. Гоголя.


Отже, мета організаторів проекту досягнута! Велосипедний шлях Короленка відтворено втретє. Велика кількість учасників, стійка зацікавленість даним маршрутом дає підставу для планування його і наступного року. Крім того, тепер кожен бажаючий може скористатися отриманим у поході досвідом і подолати цей маршрут індивідуально у зручний для себе час.





Програма реалізована завдяки підтримки ГО «Велополтава», ПП «Агроекологія», аматорського театру «Малафея», директора краєзнавчого музею с. Великих Сорочинців Оксани Ручки, гурту «Жабокрюківські дядьки» та ін.

Текст Людмили Вітенко













Немає коментарів:

Дописати коментар