21.11.13

Відбулося чергове засідання Громадської екологічної ради Полтавщини

На засіданні Громадської екологічної ради Полтавщини, що відбулася 15 листопада 2013 року обговорили питання щодо покращення екологічної обстановки в області.
Так підприємець Окара М.Й. запропонував метод і обладнання по утилізації побутових та деяких промислових відходів, зокрема відходів лісництва, пташиного посліду, деяких хімічних речовин (розчинників, барвників і т.і.) з послідуючим виготовленням біопродуктів. Він також запропонував застосувати дослідну установку на одному з підприємств Полтавської області.
Заступник директора Департаменту з питань нафтогазового комплексу, промисловості, екології та природних ресурсів Ткаченко О.П. поінформував присутніх, що відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 № 577-р "Про затвердження Національного плану дій з охорони навколишнього природного середовища на 2011-2015 роки" розроблений місцевий план та розміщений для обговорення на сайті облдержадміністрації.
На засіданні присутніх ознайомили з ходом виконання Програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну р. Дніпро до 2021 року по Полтавській області, яка розроблялася відповідно до Національної програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну р. Дніпро до 2021 року. Завідувач кафедри екології ПНТУ ім. Ю.Кондратюка Голік Ю.С. зробив висновок, що Програма є своєрідним внеском у покращення водопостачання населення області та очищення р. Дніпро по Полтавській області.
Представниця ПМЕГО Мама-86-Полтава Ольга Откидач порушила питання охорони території Гришківого лісу у мікрорайоні "Половки" м. Полтава для збереження цінних рослинних екземплярів та як історичної пам'ятки. Дане питання взяте під контроль Громадської екологічної ради та внесено пропозицію підготувати необхідні документи щодо визначення статусу Гришківого лісу.
А представник громадської організації "ВелоПолтава" озвучив проблеми, які виникають при маркуванні туристичних маршрутів в лісовій зоні.
На закінчення засідання голова Громадської екологічної ради вніс пропозицію щодо участі у Національній програмі "Чисте місто", яка була представлена на Національному форумі по відходам у м. Луганськ та вивчення питання проблеми малих річок.

Немає коментарів:

Дописати коментар