10.07.13

Представниці «ВелоПолтави» доповідали на Міжнародній конференція «Безпека пішоходів і велосипедистів»

Представники громадської організації «ВЕЛОПОЛТАВА» взяли участь у ІІ Міжнародній конференція «Безпека пішоходів і велосипедистів», яка проходила з 19 по 22 червня 2013 року в Києві. Участь у конференції брали фахівці з усього світу. Учасники конференції мали змогу прослухати також доповіді полтавок Вікторії ІВАСЕНКО - «Засоби забезпечення безпеки дорожнього руху з урахуванням потреб маломобільних груп населення» та Ліни СМІЛЯНЕЦЬ – «Засоби забезпечення комфортного руху велосипедистів у вулично-дорожній мережі населених пунктів».
Пересування пішки і на велосипеді є найпоширенішим способом пересування, який не потребує грошових затрат і не шкодить довколишньому середовищу. Водночас, пішоходи й велосипедисти – найуразливіші учасники дорожнього руху. Популяризація цих засобів пересування передбачає, що особлива увага має приділятися розвитку забезпечення безпеки для цих груп учасників дорожнього руху. 
Організатори заходу – Міжнародна організація з безпеки дорожнього руху (La Prevention Routiere Internationale, PRI) та Всеукраїнська громадська організація «Асоціація безпеки дорожнього руху». Варто також зазначити, що вперше за понад 50-тилітню історію існування, PRI проводила свій захід на пострадянському просторі. 
Метою Конференції було звернути увагу суспільства на необхідність забезпечити безпеку пішоходів і велосипедистів, як найбільш незахищеної категорії учасників дорожнього руху, почати активні дії з реалізації заходів, спрямованих на їх захист, і сприяти досягненню цілей Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху, оголошеного ООН на 2011 - 2020 роки. 
Конференція стала доброю можливістю поділитися знаннями, досвідом та успішними практиками в сфері поліпшення безпеки пішоходів і велосипедистів.

Дивіться також:

Немає коментарів:

Дописати коментар