31.03.12

День Землі у Вінниці вперше відзначили велопробігом

У суботу, 31 березня, на планеті проходила Година Землі 2012. Її підтримали 5 тисяч міст, у тім числі й Вінниця.
Ініціатором акції виступила вінничанка Ірина Ластовецька, ідею якої підтримав і адміністратор форуму “Веломісто” Руслан Левчук.

 Метою нашого велопробігу є вияв поваги до планети, а також пропаганда ідеї енергозбереження і, безумовно, популяризація велотуризму, – сказала Ірина Ласовецька.
З її думкою погодились і інші учасники акції. Зокрема, Олексій та Наталя Постоловські взяли участь усією сім’єю: вони – молоде подружжя.

 Беручи участь в акції, я підтримую свого чоловіка, – зазначила Наталя.- Адже також поділяю ідею енергозбереження, занепокоєна станом екології і хочу привернути до нього увагу. До того ж, це чудовий спосіб проведення вихідного дня.

 Мене влаштовує форма проведення акції — велопробіг, – каже 29-річний вінничанин Олександр Лукащук. – Це прекрасний відпочинок.

 Мені подобається, – каже Олександр Кругляков (34 роки).

 Підтримую велосипедний рух, намагаюсь зацікавити вінничан ідеєю єднання всіх людей навколо однієї мети — зберегти нашу планету, – відзначила Влада Філіпова. – А домовлялись ми, використовуючи усі сучасні засоби комунікацій: телефон, інтернет, і, безумовно, особисте спілкування.
Присутність у складі учасників дівчат викликала захоплення, адже погода того дня була несприятливою: низька, близько +4 градусів температура, дощ. Дехто з учасників велопробігу навіть змонтував “крила” на задньому колесі, адже зазвичай велобайки їздять без них. Акцію, щоправда, лише на початковому і кінцевому етапах підтримали і кілька малих вінничан. Через погоду кількість учасників виявилась меншою, аніж планувалось (близько 20 осіб), однак на рішучості тих, хто прибув, це не вплинуло.

Велопробіг пройшов за маршрутом: пам’ятник Коцюбинського – Центральний міст – вул. Соборна – Хмельницьке шосе – пр. Юності – вул. Келецька – вул. 600-річчя – вул.30-річчя Перемоги – вул. Пирогова – вул. Соборна.

Фінішувавши у сквері Козицького біля Башти о 20-ій годині, велосипедисти утворили з байків символічну шістдесятку. До речі, на її виготовлення пішло 18 велосипедів: 9 — на шістку і 9 — на нуль. Біля кожного велосипеда розмістили свічку. І хоча вітер задував імпровізовані ліхтарики, люди виявились наполегливішими за повітряну стихію: кожен згаслий ліхтарик було запалено знов і “60” таки засвітилась.

Підтримати акцію у сквер прийшли й учасники файєр-клубу "451 градус за Фаренгейтом": їхні майстерні виступи викликали не одну хвилю бурхливих оплесків захоплених глядачів.

А музичний супровід акції на підтримку Години Землі забезпечив гурт "ART-BIT": мелодії на африканському барабані "джембе" та бразильському варіанті трембіти – "діджеріду" – створювали своєрідний романтичний настрій.

Присутні у сквері глядачі стали підтвердженням небайдужості вінничан до проблем навколишнього середовища, до рідної планети Земля.

Сергій Савченко
Вінниця ОК!

Немає коментарів:

Дописати коментар