24.05.11

28 травня Всеукраїнський Велодень

Тисячі велосипедистів по всій Україні зберуться на наймасовішу акцію «Всеукраїнський Велодень».


Більш як у 30 містах велосипедисти проїдуть центральними вулицями своїх міст на традиційному велопараді, виступаючи за взаємоповагу на дорогах.

28 травня у Корпусному парку Полтави зберуться сотні велосипедистів, які об’єднаються разом у велопробізі, організованому ПМГО «ВелоПолтава», Полтавською міською організацією творчої молоді «Коло тебе» за підтримки відділу у справах сім'ї та молоді Полтавської облдержадміністрації, управління у справах сім'ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому, Полтавського обласного центру фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх". Щорічний велопарад збирає прихильників двоколісного транспорту з метою пропаганди здорового та активного способу життя та екологічної альтернативи міському авто, створення цивілізованих умов для велосипедистів у містах України.

З кожним роком до акції долучається все більше учасників. Усе більше жителів великих міст України розуміють потребу в альтернативі традиційному транспорту на користь екологічного, економічного та здорового велосипеда. Крім Полтави, Велодень також традиційно пройде у Вінниці, Донецьку, Житомирі, Запоріжжі, Луцьку, Івано-Франківську, Одесі, Харкові, Чернігові та в інших містах. Учасники Велодня виступають за безпеку та взаємоповагу на дорогах, створення велодоріжок та велопарковок у громадських місцях.

Велодень 2011 у Полтаві розпочнеться загальним збором велосипедистів 28 травня об 10:30 у Корпусному парку.
Місця збору по районах до 10:00: пам'ятник Зигіну; майданчик напроти Вічного вогню (вул. Фрунзе); майданчик біля кафе «Хуторок». Більше інформації на форумі "Быстрее ветра".

Старт колони о 11:15. Рух колони за маршрутом: кільце навколо Корпусного парку, кільце по місту (маршрут кільцевого автобусу) – 15 км, проїзд колони до місця проведення заміської частини ВелоДня (дамба с.Вакуленці: проведення спотивного змагання, конкурсів). 

Довідка
Велодень у форматі велопараду проводиться вчетверте у нашому місті. Кожного року до акції долучалися все більше учасників, так в 2008 році в акції прийняли участь 15 чоловік, в 2009 - 70 велосипедистів, в 2010 році вже 120, в цьому році очікується більше 200 учасників. Акція не є політичною і є проявом доброї волі велосипедистів. Мета акції - популяризація велосипедного руху, пропагування активного та здорового способу життя, підвищення рівня знань велосипедистів щодо правил дорожнього руху та важливості їх дотримання.

* * *

Велодень в Полтаві минулого року:

Немає коментарів:

Дописати коментар